Kuchnia Polska
Miłośników polskiej kuchni zapraszamy na nasze specjały…
Szczycimy się bardzo bogatym wyborem potraw kuchni szlacheckiej oraz wędlin z Regionu Kurpi i Mazowsza, przygotowywanych tradycyjnymi sposobami. Możecie Państwo skosztować u nas szynki pieczonej "Po Szlachecku", szynki pieczonej w chlebie, pieczeni z sarny, z jelenia i dzika, szynek i baleronów oraz polędwic wieprzowych i wielu innych specjałów z naszego regionu.
Do przepysznych potraw serwujemy najróżniejsze sosy zimne, jak również chleb z naszej piekarni, przygotowany na naturalnym zakwasie, w dzieży lipowej, a następnie pieczony na liściach chrzanu, tataraku czy dębu. Na zamkowych stołach goszczą także rozmaite ryby, takie jak faszerowany szczupak, smażone lub duszone w sosach sandacze czy jesiotry i sumy. Nie brak też dań z dziczyzny i leśnego runa.
Na Słodko
Z kolei nasza cukiernia przyrządza najróżniejsze ciasta. Od wielkanocnych mazurków, bab piaskowych, tiulowych, poprzez różnego rodzaju serniki, makowce, keksy, pierniki, ciasta drożdżowe, maślane ciasteczka, aż po torty śmietanowe lub czekoladowe z marcepanem.
Istnieje możliwość zamówienia tortu:
- czekoladowego - "Marzenie" (od 2 kg) 75 zł / kg
- owocowo - śmietanowego obłożonego marcepanem (od 2 kg) 75 zł / kg
- owocowo - śmietanowego obłożonego płatkami migdałowymi (od 2 kg) 70 zł / kg
Zamówienia na tort przyjmuje Kierownik Sali na 2 dni przed planowanym odbiorem. Pozostałe zamówienia – a.chojnowska@zamekpultusk.pl.
Cennik
Wyrobów z własnej wędzarni, piekarni i cukierni.
Nasze specjały wędzone na zimno lub gorąco. |
Wyroby |
Wyroby |
Specjały |
Polędwica Zamkowa wp.
Szynka Zamkowa wp.
Baleron „Książęcy” wp.
Kiełbasa „Wiejska” wp. |
Sernik Zamkowy
Sernik „Krakowski”
Szarlotka
Kremówka „Pułtuska”
Kruche ciastka - różne
Chleb zamkowy |
Pasztet mięsny
Pasztet z dziczyzny |
Półgęsek wędzony
Szynka w płótnie zaszywana
Smalec „Kurpiowski” |